Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Βάση UFO στον Άρη φωτογράφισε η NASA (video)

Αυτή την εικόνα από τον πλανήτη Άρη δημοσίευσε η επίσημη ιστοσελίδα της NASA. Έχει ληφθεί από το εξερευνητικό διαστημικό ρομπότ «Mars Rover Spirit» το Δεκέμβριο του 2010, καθώς εξερευνούσε ένα βραχώδες βουνό στον Κόκκινο Πλανήτη. 

Στο video που ακολουθεί, δε γίνεται καμία επέμβαση στην εικόνα, παρά μόνο μεγέθυνση της εικόνας της NASA και υποδείξεις με κίτρινα κυκλάκια τα σημεία που πρέπει να προσέξουμε. 

Φαίνεται καθαρά, μεγάλη πύλη εισόδου-εξόδου τεχνητής κατασκευής, γεωμετρικού σχήματος "Π", καθώς και στην κάτω δεξιά γωνία ξεχωρίζει(γυαλίζει) μεταλλική κατασκευή, σχήματος ιπταμένου δίσκου. 

Πρόταση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης του Γ.Ρούσσου για μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ


ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Μείζων Αντιπολίτευση στον Δήμο Καλυμνίων
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΑΣΤ. ΡΟΥΣΣΟΣ
            

 




                                                                             Κάλυμνος  14/02/2011     

Προς τον
κ. Γαβαλά  Νικόλαο ,
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου.


ΘΕΜΑ: Επιχειρούμενη κατάργηση του ευνοϊκού μέτρου των μειωμένων συντελεστών   Φ.ΠΑ. στα νησιά του Αιγαίου.

Στις 12 Μαρτίου η Ευρωπαϊκή Ημερίδα με τίτλο «Ο ρόλος των νησιωτικών αρχών στον ενεργειακό σχεδιασμό: Η πρωτοβουλία Σύμφωνο των Νησιών»,


Προς:
Δήμο Καλύμνου
Υπόψη
κ. Διακομιχάλη,
Δημάρχου




16 Φεβρουαρίου 2011

Θέμα: Διεθνής Ημερίδα για το Σύμφωνο των Νησιών

Αγαπητέ Δήμαρχε,

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Γ. ΡΟΥΣΣΟΥ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΣΤΑ ΛΙΝΑΡΙΑ


Κ. Δήμαρχε , με το παρόν e-mail μου σας προτείνω να κάμετε κατ’ αρχήν δεκτή την πρόταση μας για αγορά από τον Δήμο του οικοπέδου που βρίσκεται απέναντι από το mini market Πλάτση στα Λινάρια ή μέρους αυτού.
Η σκοπιμότητα για την ωφέλεια της περιοχής , του τουρισμού κ.λ.π. από μια τέτοια ενέργεια είναι μεταξύ μας προφανής και στην παρούσα φάση αυτό που ζητώ είναι η κατ’ αρχήν σύμφωνη γνώμη σας , το παρόν δε e-mail μου υπέχει θέση μιας προφορικής αρχικής συζήτησης
και γίνεται σε εφαρμογή της τυποποιημένης διαδικασίας αγοράς ακινήτων από τον Δήμο όπως αυτή έχει ψηφιστεί από το Δημοτικό μας συμβούλιο επί της δικής μου θητείας και σύμφωνα με την οποία οποιοσδήποτε δημοτικός σύμβουλος θέλει να προτείνει την αγορά ενός ακινήτου από τον Δήμο , θα πρέπει πρώτα να ενημερώσει προφορικά τον Δήμαρχο και να πάρει την κατ’ αρχήν σύμφωνη γνώμη του ή την κατ΄ αρχήν αρνητική γνώμη του.
Επισημαίνω ότι σύμφωνα με την διαδικασία αυτή δεν είναι της παρούσης το κύριο μέρος του θέματος που είναι το αν έχει ο Δήμος την οικονομική δυνατότητα για αυτή την αγορά. Και αν ακόμα σε κάποιο επόμενο βήμα της διαδικασίας αναδειχτεί αυτό το πρόβλημα , εν τω μεταξύ θα έχει ωριμάσει ο φάκελος του θέματος ενόψει της όποιας ευκαιρίας χρηματοδότησης υπάρξει. Είναι αυτονόητο ότι σε περίπτωση θετικής κατ’ αρχήν γνώμης σας , προτιθέμεθα να εργαστούμε υποβοηθητικά για την προώθηση της πρότασης μας.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α ΡΟΥΣΣΟΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΣΤΟ ΔΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ