Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Σουβλάκι με μπίρα στο αρχαίο τραπέζι

Σουβλάκι με μπίρα. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο; Στην αρχαία Θήρα έτρωγαν σουβλάκι (καλαμάκι), όπως δείχνουν τα αρχαιολογικά ευρήματα. Μπύρα έπιναν;







Δεν αποκλείεται, λέει ο Χρήστος Ντούμας, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και επικεφαλής των ανασκαφών στο Ακρωτήρι της Θήρας. Οι επαφές των κατοίκων της πόλης με τους αρχαίους Αιγυπτίους, κατά την τρίτη και δεύτερη χιλιετία π.Χ. και διάφορα ευρήματα, τον έχουν οδηγήσει στη σκέψη ότι οι Θηραίοι «μπορεί να είχαν εισαγάγει από την Αίγυπτο και την τεχνική να παρασκευάζουν μπίρα από κριθάρι, αφού αυτό αποτελούσε ένα από τα βασικά αγροτικά προϊόντα της τοπικής παραγωγής». Επιναν, πάντως, οίνο.

Η πλεκτάνη ξεσκεπάζεαι... Οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν άλλη μια "επανάσταση".. Αυτή της Συρίας


Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών φέρεται να χρηματοδοτούσε κρυφά αντιπολιτευόμενες ομάδες στη Σύρια, όπως αποκαλύπτουν απόρρητα διπλωματικά έγγραφα που διέρρευσαν από τον ιστότοπο Wikileaks και δημοσιεύτηκαν στην Washington Post.
Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν διαρρεύσει, φαίνεται πως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε διοχετεύσει περισσότερα από... 4 εκατομμύρια ευρώ από το 2006 σε μια ομάδα Σύριων εξόριστων με σκοπό να λειτουργούν ένα τηλεοπτικό δορυφορικό κανάλι με έδρα το Λονδίνο, το «Barada TV», αλλά και να χρηματοδοτούν δραστηριότητες εντός της Σύριας.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ ΤΟΝ Αι ΓΙΩΡΓΗ ΤΟΝ ΚΟΥΔΟΥΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΙΓΚΗΠΟ


Και να χιόνιζε, εγώ πάλι θα ερχόμουν στον Αϊ-Γιώργη σήμερα», μου λέει η Σεμά. Είναι μουσουλμάνα, πιστεύει στον Αλλάχ αλλά και στα θαύματα του ΑϊΓιώργη του Κουδουνά! Πέρσι του ζήτησε σπίτι και της το έδωσε! Κάθε χρόνο στις 23 Απριλίου χιλιάδες Τούρκοι συνωστίζονται στην Πρίγκηπο και κάνουν την ευχή τους στον Άγιο.
Η Σεμά μοίραζε ζάχαρη στην έξοδο της εκκλησίας. «Ήρθα εδώ για να τον ευχαριστήσω», μου λέει.

Μαχαιρώματα στη Κάλυμνο‏ χτες τη νύχτα... Τον μαχαίρωσε στο πρόσωπο και την κοπάνησε...



45χρονος κάτοικος Καλύμνου  τραυμάτισε με 8 μαχαιριές στο στήθος και στη πλάτη και μια στο πρόσωπο 31χρονο συμπατριώτη του .
Το περιστατικό σημειώθηκε χθές βράδυ στις 9.30 στον Αγ.Νικόλαο  της Καλύμνου όταν ο 45χρονος οδηγώντας Ι.Χ και προπορευόμενος του 31χρονου που οδηγούσε ακριβώς πίσω του, σταμάτησε στην άκρη ,κατέβηκε απο το αυτ/το και πλησίασε τον 31χρονο,απειλώντας τον με μαχαίρι και  καταφέρνοντας  του μία μαχαιριά στο πρόσωπο και οκτώ  στο στήθος και στη πλάτη, διαφεύγοντας στη συνέχεια, εγκαταλείποντας το θύμα, σε άγνωστη κατεύθυνση.

Διακίνηση σκληρού πορνό ανηλίκων στην Κάλυμνο...



Με την κατηγορία της κατ'επάγγελμα διακίνησης πορνογραφικού υλικού ανηλίκων, μέσω CD συνελήφθησαν τη προηγούμενη Παρασκευή στη Κάλυμνο επτά άνδρες αλλοδαποί απο το Πακιστάν και μία 27χρονη Καλυμνιακής καταγωγής, έχοντας στη κατοχή τους 700-800  CD.
Οι δύο άνδρες και η νεαρή γυναίκα με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αφέθηκαν τη Δευτέρα ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, απαγόρευση εξόδου απο τη χώρα και την υποχρέωση να παρουσιάζονται  1η και 16 καθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα ενώ οι άλλοι πέντε επρόκειτο να απολογηθούν σήμερα.

πηγή: aegeanews.gr