Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Αποκάλυψη: Καθαρή “πολιτική απάτη” το θέμα με τις αποδείξεις . . .


Με αυτόν ακριβώς τον χαρακτηρισμό απάντησαν γνώστες της ελληνικής οικονομίας, στην χθεσινή αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση πήγε να βάλει πλαφόν στις επιστροφές φόρου!
Αν και ο Υπουργός Οικονομικών το διέψευσε σε τηλεοπτική του εμφάνιση, προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις.
Τι προέβλεπε; Όλοι οι φορολογούμενοι που μάζευαν αποδείξεις όλους αυτούς τους μήνες και “κέρδισαν” επιστροφή φόρου, θα έπρεπε να πληρώσουν τη διαφορά από την έκπτωση φόρου, αν ξεπερνούσε τα 300 ευρώ!
Με άλλα λόγια πήγαν να μας πουλήσουν “φούμαρα” για τα περί χτισίματος της φορολογικής συνείδησης.
Αυτή η κίνηση αρχικά αποδόθηκε στο γεγονός ότι έπεσαν έξω στις επιστροφές φόρου, αφού υπάρχει μεγάλη δυσαναλογία στις πιστωτικές και χρεωστικές φορολογικές δηλώσεις.

Κι όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Από τη στιγμή που κοστολογείς τα μέτρα, για να καλύψεις μαύρες τρύπες, αυτό σημαίνει ότι αν αποσύρεις ένα μέτρο ή μια ρύθμιση βγαίνεις και πάλι εκτός προϋπολογισμού.
Τι θέλουμε να πούμε; Αν δεν ανακοινώσουν ανταποδοτικά μέτρα για να καλύψουν αυτή τη ρύθμιση που απέσυραν, τότε θα μιλάμε ξεκάθαρα, για “πολιτική απάτη”.
Δεν γίνεται να υπολογίζεις έσοδα π.χ. 500 εκατ. απο επιστροφή αυτών των φόρων, την ώρα που καίγεσαι να μαζέψεις χρήματα και μετά αυτά να τα πετάς στην άκρη. Πώς θα τα καλύψεις; Μήπως όλα αυτά τα μέτρα μπαίνουν και για άλλους λόγους, όπως να οδηγήσουν την κοινωνία σε περαιτέρω εξαθλίωση;
Η δική μας εξήγηση είναι πολύ απλή: Ήθελαν να περάσουν αναίμακτα τα υπόλοιπα σκληρά μέτρα, που θα διαλύσουν την κοινωνία.
Το έκαναν με τέτοιο τρόπο, ώστε όλοι να πέσουν επάνω σε αυτό το απίστευτο και μοναδικά διατυπωμένο μέτρο. Έτσι, αφήσαμε στην άκρη, έκτακτες εισφορές αλληλεγγύης, νέους φόρους, περικοπές, ξεπούλημα του κράτους, διόγκωση του δημοσίου χρέους με νέο δάνειο 110 δις (110 + 110 = 220 δις μέσα σε δυο χρόνια!), απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Την ίδια ώρα, ως δεύτερο αντιπερισπασμό, έβγαλαν στη φόρα το θέμα των στημένων παιχνιδιών στο ποδόσφαιρο (κάτι που όλοι γνώριζαν, κανείς δεν μιλούσε).
Τα επικοινωνιακά παιχνίδια του ΠΑΣΟΚ είναι γνωστά. Για να ανακοινώσεις κάτι σημαντικό, ή να περάσεις κάτι άλλο απαρατήρητο, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι αντιπερισπασμό.
Δυστυχώς γι’ αυτούς, ο κόσμος έχει ξυπνήσει. . .
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου